שמן למבנדר

שמן לבנדר לעור ולנשמה

שמן לבנדר הוא שמן אתרי שמופק מצמח לבנדר. לשמן אתרי לבנדר סגולות מרפא רבות, וניתן לטפל בעזרתו במגוון בעיות בעור. כמו כן, דרך ארומתרפיה שמן לבנדר יכול לעזור במצבים נפשיים כגון סטרס, חרדה ולשפר את איכות השינה.

על ידי שימוש בשמן אתרי לבנדר ניתן לטפל בעור בדרכים רבות. יש לו את היכולת לטפל באקנה, להבהיר צלקות, לטפל בפיגמנטציה ולהפחית קמטים.

בחרנו להשתמש בשמן הנפלא הזה במגוון מוצרי הטיפוח שלMAIKOCOSMETICA  !

בתחליבי רחצהפילינג לעורשמפויים ומסכה לשיער ועוד…

שמן אתרי לבנדר לאקנה

לשמן לבנדר יש תכונות אנטיבקטריאליות והוא קוטל חיידקים, מה שיכול למנוע ולרפא התפרצויות אקנה. כדי להשתמש בשמן אתרי לבנדר לאקנה, מדללים אותו בשמן קוקוס או שמן נשא אחר ומורחים את התערובת ישירות על העור, לאחר ניקוי בסבון שמתאים לעור הסובל מאקנה.

אפשר להשתמש בשמן אתרי לבנדר כטונר לפנים (מי פנים), על ידי ערבוב של שתי טיפות שמן לבנדר עם כפית אחת של הממליס (witch hazel), תספיגו כדור צמר גפן בתערובת ואז העבירו אותו בעדינות על פניכם. בכדי לטפל  בפצעון עקשן במיוחד, השתמשו בשמן ארגן כדי להפחית את הדלקת. מערבבים טיפה אחת של שמן אתרי לבנדר עם טיפת שמן ארגן ומניחים ישירות על פצעון פעמיים ביום.

לבנדר

מרגיע אקזמה ועור יבש

התפרצויות אקזמה היא תופעה מאוד לא נעימה. בהתפרצויות אקזמה העור נהיה יבש, קשקשי ומגרד. אלו יכולות להיות התפרצויות קלות או כרוניות, במקומות שונים בגוף. זכות תכונותיו האנטי-פטרייתיות  ואנטידלקתיות, שמן לבנדר יכול לאזן ולהרגיע את העור בהתפרצות של אקזמה.

ניתן להשתמש בשמן אתרי לבנדר לטיפול בפסוריאזיס. שמן הלבנדר מנקה את העור, מפחית אדמומיות ומרגיע את הגירוי.

כדי לטפל בשמנים אתרים באקזמה, מערבבים שתי טיפות בכמות שווה של שמן עץ התה, יחד עם שתי כפיות של שמן קוקוס. ניתן  להשתמש בתערובת על בסיס יומיומי.

 שמן לבנדר לטיפול בפיגמנטציה

בזכות תכונותיו האנטידלקתיות, שמן אתרי לבנדר יכול לסייע בהבהרת כתמי פיגמנטציה, גוון עור לא אחיד ואדמומיות.

שמן לבנדר לטיפול בקמטים

חשיפה לרדיקלים חופשיים היא אחת הסיבות להווצרות של קמטים בעור.

שמן אתרי לבנדר מלא בנוגדי חמצון, המסייעים להגן על העור בפני רדיקלים חופשיים. כדי לטפל בקמטים עם שמן לבנדר, ערבבו כמה טיפות של שמן אתרי יחד עם שמן קוקוס או שמן שדקים. ניתן להשתמש בתערובת כתחלופה לקרם הזנה ולחות ללילה.

טיפול בדלקות מוגלתיות וכוויות

שמן לבנדר עשיר בבטא-קריופילן, שפועל למניעת התפשטות הדלקת. כמו כן, לשמן אתרי לבנדר יש תכונות אלחוש, כך שהוא פועל כמשכך כאבים טבעי במקרה של כאב הנגרם מדלקת או כוויה או גירוי שנגרם על ידי עקצת יתוש או דבורה.

במחקר שנעשה על השמן עלה כי שמן לבנדר מזרז את תהליך הריפוי של הרקמות ומונע צלקות.

לטיפול בכוויה, ערבבו בין אחת לשלוש טיפות של שמן אתרי לבנדר עם אחת עד שתי כפיות של שמן מורינגה או קוקוס. ניתן למרוח את התערובת שלוש פעמים ביום.

במקרה של כוויות שמש, ערבבו בתוך בקבוק עם תרסיס רבע כוס של מיץ אלוורה, 2 כפות מים מזוקקים, 10 עד 12 טיפות שמן לבנדר ושמן חוחובה. נערו את הבקבוק ורססו ישירות  על כוויות השמש. השתמש בתרסיס פעמיים או שלוש ביום עד לריפוי הכוויה.

דוחה חרקים

הניחוח של שמן לבנדר שנוי על חרקים!  

ניתן להשתמש גם בנרות או בתרסיסים כדי לדחות יתושים וחרקים אחרים. ניתן להוסיף שבע טיפות לנר ולשים אותו בחוץ. לקבלת תרסיס, ערבבו שמונה גרם מים וארבע טיפות שמן לבנדר בבקבוק ריסוס ונערו אותו. מכיוון שזו תרופה טבעית, אתה יכול לרסס אותה על גופך ועל בגדיך לפני שאתה יוצא החוצה.

לטיפול בעקיצות חרקים בשמן אתרי לבנדר, ערבבו טיפה אחת או שתיים עם שמן נשא, כמו שמן קוקוס או שקדים. שימו את התערובת על העקיצה פעמיים ביום או יותר. אם העקיצה ממש כואבת, הוסיפו טיפת שמן מנטה לתערובת על מנת להלחש את האזור.

לבנדר

שמן לוונד לטיפול במצבי סטרס, חרדה ובעיות שינה

שמן אתרי לבנדר הוא אחד השמנים הפופולריים בארומתרפיה, בזכות תכונותיו המרגיעות.

ברפואה העממית היו ממליצים לאנשים הסובלים מבעיות שינה, למלא את הכרית שלהם בפרחי לבנדר על מנת לשפר את איכות השינה ולקבל שינה עמוקה ואיכותית יותר. בגרמניה אושר תה לבנדר כתוסף לטיפול בשיבושי שינה, סטרס וחרדה.

אם ברצונכם לטפל בבעיות שינה בדרך טבעית, עשו אמבטיה חמימה לפני השינה, הוסיפו כ-10-15 טיפות שמן לבנדר לאמבט והשאירו בתוך המים כ10-15 דק’ (כמה שנעים לכם). בנוסף ניתן לטפטף כמה טיפות על פיסת בד ולהניח אותו על הכרית ליד הראש.  

במקרה של סטרס או חרדה, תשימו כמה טיפות לבנדר עם מים במבער או דפיוזר (פיזור על ידי אדים) קרוב אליכם בבית או במשרד. סטרס וחרדה גורמים להפרשת רעלים בגוף, על מנת לשחררם  תפנקו את עצמכם באמבט עם שמן לבנדר וחצי כוס אבקת סודה (סודה לאפייה). סודה  משחררת רעלים דרך העור בזמן ששמן לבנדר מרגיע. תוכלו להרגיש את האפקט כבר מהטיפול הראשון, לכם נשאר רק לנסות!

לסיכום רשימת סגולות המרפא של שמן לבנדר:

·         מרגיע גוף ונפש

·         אנטי דלקתי

·         אנטי צלקתי

·         אנטיספטי

·         אנטי ספזמודי

·         מרגיע עיכול

·         מסלק טפילים ותולעים

·         מחדש רקמות

מקורות הכתבה:

HEALTHLINE

בקרו בחנות שלנו בלינק הבא..

שמן גרניום
Essential Oils

שמן גרניום

בארומטרפיה שמן גרניום, ידוע כמפחית לחץ, חרדה, דיכאון, עייפות ומתח, ובכך משפר את התחושה
הכללית של רוגע ואיזון פנימי, כמו כן שמן גרניום מקל על מצבים כגון נידנודי שינה. הניחוח
הפרחוני, המתוק והמרומם שלו הופך אותו למרכיב אידיאלי בייצור סבונים וקוסמטיקה, כמו
קרמים ובשמים.

קרא עוד...
להשאר צעיר לנצח
Wellness

צעיר לנצח 2020

להשאר צעיר לנצח. תהליך זה פיתחתי בעצמי, וניסיתי אותו עלי יותר משנה, והתוצאות פשוט מדהימות. התנסו ותראו איזה תוצאות מדהימות זה נותן לעור ולגוף, תחושו רוגע עמוק, יכולת ריכוז גבוהה, שיפור בשינה והמון מצב רוח!

קרא עוד...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *